Ambergate Invest Sverige AB har förvärvat Systemtruckar i Örebro AB

Ambergate Invest Sverige AB har förvärvat Systemtruckar i Örebro AB

Bransch:

Systemtruckar i Örebro AB, som bedriver verksamhet inom försäljning och uthyrning av nya och begagnade truckar, har per den 15 september fått nya ägare i Ambergate Invest Sverige AB.

Systemtruckar i Örebro AB bedriver verksamhet inom försäljning av nya och begagnade truckar samt uthyrning av truckar i alla storlekar. Uthyrningsdelen av verksamheten är ett viktigt och växande affärsområde. Utbud består av allt ifrån små palldragare, staplare, motviktstruckar till större maskiner med märken som bl.a. Linde, Toyota, Hyster, Unicarrier, Konecranes, Svetruck, Bulmor och Movella.

Vidare erbjuder Bolaget även reservdelar, service och reparationer av truckar och andra maskiner vilket ökar livslängden på maskinerna och ger även en ökad säkerhet för förarna.  Utöver ovanstående erbjuder Bolaget truckutbildningar samt utbildning inom arbetsmiljö och ansvar.

Systemtruckar omsätter på ca 60 mkr på en personalstyrka bestående av 14 medarbetare. Verksamheten bedrivs från strategiskt belägna lokaler i Örebro.

Ambergate Invest är ett privatägt investmentföretag vars målsättning är att hjälpa små och medelstora företag att växa och utvecklas. Ambergate anser att verklig framgång byggs upp på lång sikt och investerar i företag för att hjälpa företaget, medarbetare och affärspartners att växa och utvecklas tillsammans.  Det bästa sättet att se till att ett företag gynnas på lång sikt är små, kontinuerliga förbättringar som underlättar investeringar som stärker verksamheten.

Andra företag som ingår i Ambergate Invests portfölj är Timars AB, tillverkare och leverantör av hamnutrustning och fiskprocessutrustning, och Matek AB vilka importerar och levererar maskiner och verktyg för bearbetning av sten och betong.

Ambergate är ett brittiskt baserat företag med huvudkontor i Virginia Water, UK.

-Vi tackar för förtroendet att hitta en ny ägare till detta stabila företag som funnits sedan mitten på 70-talet. Det viktigaste för säljaren, som varit ägare sedan 1986, var att hitta någon med rätt förutsättningar att driva och utveckla verksamheten vidare. Det såg han i Ambergate Invest och processen med dem som köpare var mycket smidig, säger Richard Skarin, Företagsförmedlingen.

Rådgivare i affären för Systemtruckar i Örebro AB var Stefan Persson och Richard Skarin, Företagsförmedlingen, region Öst.

Ditt team

Richard Skarin

Företagsmäklare

0768-82 05 55
richard.skarin@ffkf.se

Stefan Persson

Företagsmäklare

0768-67 68 60
stefan.persson@ffkf.se
Call Now Button